TRANS - AMERIČKI PUT

O PUTU

Avanturistička putovanja podrazumevaju izlazak iz zone komfora, zahtevna su jer nas primoravaju da se adaptiramo na neuobičajene situacije. U takvim uslovima shvatamo ko smo, od čega smo i kako da poštujemo „male“ stvari. Putovanje koje nosi ovakva iskustva može biti svrha samo po sebi ali sada mi je potreban i dublji smisao.
U Srbiji, svakoga dana, jedno dete se razboli od kancerogenih bolesti a svake nedelje, nažalost, jedno podlegne. Ovoj deci i njihovim roditeljima potrebno je razumevanje i pomoć. U toku ove avanture, nastojaćemo da privučemo medijsku pažnju i pospešimo donacije za Udruženje „Uvek sa decom“. Ovo je udruženje građana koje pomaže deci na lečenju na dečijem odeljenju Instituta onkologije i radiologije Srbije.

PODRŠKA

Kao i mnogo puta, do sada, sa nama „Nomadima“, je Jovan Memedović, „Sasvim Prirodno“, koji deli istu pasiju za avanturama i davanjem podrške onima kojima je potrebna. „Sasvim Prirodno“ će nam pomoći da ovu akciju promovišemo.

I Vi se možete priključiti i podržati Udruženje “Uvek sa decom” donacijom putem SMS-a 7175 ili direktno preko sita  http://www.sadecom.org.rs/

JUŽNA TURA

Južna ruta je jedna od mnogobrojnih biciklističkih tura ustanovljenih i opisanih od strane Adventure Cycling Assosiation ( https://www.adventurecycling.org/about-us/ ) Standardno se vozi od San Diega do St Augustina zbog vetrova koji pretežno duvaju u pravcu istoka. Ja ću voziti suprotnim smerom, nije u pitanju srpski inat već uklapanje u planiranu turu po Severnoj Americi koja će trajati pet meseci. Pripremajući ovu turu pričao sam sa ljudima koji su putovali ili još uvek putuju biciklom kroz SAD. Dobio sam oprečna mišljnja od smorićeš se samo je ravno, hiljadama kilometra isti pejzaž do fantastični ljudi, druženje, prava Amerika kakva je nekada bila. Moja osnovna ideja je da provezem što je više moguće i to i sever i jug i istok i zapad ove ogromne zemlje. Najverovatnije ću voziti samo do Feniksa pa onda skrenuti ka Grand Kanjonu u planine, ali ostavimo da vidimo kako će sve to ići.